A Milli takımımız çeyrek finalde Hollanda'ya karşı kaybederek turnuvaya veda etti

PAYLAŞ
  • Türkiye A Milli Erkek Futbol takımımız çeyrek final mücadelesinde ilk yarısını 1-0 önde kapattığı maçta ikinci yarıda Hollanda'nın gollerine engel olamayarak 1-2 mağlup oldu ve turnuvaya veda etti
  • Hollanda 10 Temmuz 2024'te Dortmund'da oynanacak yarı final mücadelesinde İngiltere'nin rakibi olacak
A Milli takımımız çeyrek finalde Hollanda'ya karşı kaybederek turnuvaya veda etti

Son 16 turunda Avusturya'yı yenerek adını çeyrek finale yazdıran millilerimiz, çeyrek finalde Hollanda'ya karşı kıran kıran geçen bir mücadelede Hollanda'ya ikinci yarıda yediği gollerle mağlup oldu.

Berlin'de büyük bir Türk taraftarın desteğiyle sahaya çıkan Milli Takım, 35. dakikada Arda Güler'in asisti ve Samet Akaydın'ın kafa golüyle 1-0 öne geçti.

İlk yarının sonunda galibiyetle soyunma odasına giren A Milli Erkek Futbol takımımız, ikinci yarıda da fırsatlar yaratmaya devam etti. Millilerimizin direncine Hollanda milli takımı ikinci yarıda 70'nci dakikada De Vrij'in golüyle karşılık verdi. Millilerimizin yeniden galibiyet golünü aradığı dakikalarda ceza sahamızdaki bir atakta Mert Müldür'ün kendi kalesine attığı golle skor 1-2 oldu. Maçın son bölümünde Vincenzo Montella'nın risk aldığı maçta tüm çabalarımıza rağmen maç 1-2 sona erdi ve A Milli Futbol takımımız turnuvaya veda etti.

Böylece Hollanda İngiltere ile 10 Temmuz 2024 saat 22:00'de İngiltere ile yarı final maı oynamaya hak kazandı.