BlackRock'tan tahvil değerlendirmesi: Seçim öncesi temkinli olmakta fayda var

PAYLAŞ
BlackRock'tan tahvil değerlendirmesi: Seçim öncesi temkinli olmakta fayda var

ABD'de Kasım ayındaki başkanlık seçimlerine yönelik belirsizlikler devam ederken, BlackRock Yatırım Enstitüsü yatırımcıları dikkatli olmaya çağırıyor. Uzun vadeli ABD Hazine tahvillerine karşı temkinli bir tutum sergileyen enstitü yayımladığı notta genişleyen mali açıkların getirdiği risklere işaret etti.

BlackRock'un altında faaliyet gösteren enstitü, "ABD seçimlerinden önce ABD hisse senetlerindeki ağırlığımızı koruyoruz, ancak uzun vadeli ABD Hazine tahvilleri konusunda temkinliyiz. Kim kazanırsa kazansın, bütçe açıkları oldukça fazla ve olmaya devam edecek" şeklinde bir açıklama yaptı.

Enstitü, Başkan Joe Biden'ın ya da Cumhuriyetçi rakibi Donald Trump'ın, açıkların sürekli olarak azaltılmasına yönelik bir yol çizmediğini vurguladı. Büyük bütçe açıklarının enflasyonu yüksek tutacağını ve dolayısıyla faiz oranlarının uzun süre yüksek kalmasına neden olacağını belirten Blackrock, ne Biden'ın ne de Donald Trump'un ekonomi politikalarında bunu önleyecek bir programın olmadığını ifade etti.

Enstitü, bu durumun ve piyasaların büyük tahvil ihraçlarına olan ihtiyacının, yatırımcıları daha fazla vadeli prim veya uzun vadeli ABD tahvillerini tutma riskinin telafisini talep etmeye teşvik edeceğini düşündüğünü ifade etti. Kısa vadeli ABD Hazine tahvilleri için "fazla ağırlık" tavsiyesini sürdüren enstitü, yüksek faiz ortamında kısa vadeli tahvilleri tercih ettiğini ve uzun vadeli ABD devlet tahvilleri konusunda tarafsız kaldığını belirtti.