El-Erian: Fed'in faiz indiriminde geç kalması resesyona yol açabilir

PAYLAŞ
El-Erian: Fed'in faiz indiriminde geç kalması resesyona yol açabilir

Son birkaç yıldır ABD'deki resesyon riskine dikkat çeken El-Erian, Fed'in son politika toplantısında faiz oranlarını sabit tutma kararının ardından ekonominin durumu hakkında yeni bir uyarı daha yaptı. Yahoo Finance'ye konuşan ekonomist Mohamed El-Erian, Fed'in faiz indirimine yönelik çekimser tavırlarının ABD ekonomisinde resesyona yol açabileceği uyarısında bulundu.

Geçtiğimiz günlerde gerçekleşen FOMC toplantısının ardından faizleri yeniden yüzde 5,50 seviyesende sabit bırakan Fed, enflasyonun yüzde 2 hedefine düşme yolunda olduğuna dair daha fazla güven olmadan para politikasını gevşetmekte çekimser kalacaklarını söylemişti. Ayrıca, yıl sonuna kadar faiz indirimi tahminlerini geri çeken Fed yetkilileri, 2024 için faizlerde sadece 25 baz puanlık bir indirim öngörmüştü.

Yahoo Finance ile yaptığı röportajda El-Erian, Fed'in en muhtemel hamlesinin Aralık ayında bir faiz indirimi yapmak olacağını ancak zaten resesyon sinyali veren Amerikan ekonomisi için bunun çok geç olabileceğini söyledi.