IMF/Georgieva: Yüzde 2 hedefine ilişkin kanıt gördüğünde, Fed faizleri indirmeli

PAYLAŞ
  • IMF Başkanı Georgieva, yüzde 2 hedefine ilişkin kanıt gördüğünde, Fed'in politika faizinde indirime gitmesi gerektiğini söyledi.
IMF/Georgieva: Yüzde 2 hedefine ilişkin kanıt gördüğünde, Fed faizleri indirmeli

Uluslararası Para Fonu (IMF) Perşembe günü yaptığı açıklamada, ABD'yi artan borç seviyelerini dizginlemek için vergileri artırmaya çağırdı ve dünyanın en büyük ekonomisinde "sağlam, dinamik" büyümeyi ve enflasyonu kontrol altına almada kaydedilen ilerlemeyi övdü.

IMF, ABD'nin ekonomik politikalarının "Madde IV" incelemesine ilişkin kapanış açıklamasında, yüksek açıklar ve borçların "ABD ve küresel ekonomi için büyüyen bir risk oluşturduğunu, potansiyel olarak daha yüksek mali finansman maliyetlerine yol açabileceğini ve vadesi gelen yükümlülüklerin sorunsuz bir şekilde yenilenmesine yönelik artan bir riski teşkil ettiğini" belirtti.

IMF'nin açıklaması, küresel kredi kuruluşunun Nisan ayındaki Dünya Ekonomik Görünüm raporunda öngörülen 2024 ABD GSYH büyüme tahminini yüzde 2.7'den yüzde 2.6'ya hafifçe revize etti.

IMF Başkanı Georgieva yaptığı değerlendirmede ABD'de yüzde 2'lik enflasyon hedefine sürdürülebilir bir şekilde ulaşılabilceğine dair bir kanıt görülmesi halinde Fed'in politika faizini düşürmesi gerektiğini söyledi. Georgieva ayrıca IMF'nin ABD'ye ilişkin enflasyon tahminin Fed'den daha iyimser bir noktada olduğunu da belirtti.

IMF Fed'den 2024 yılında 1 faiz indirimi beklerken gelecek sene faiz oranlarındaki indirimin daha fazla olacağını öngörüyor.