Global, Pegasus hisse fiyatı için hedef yükseltti

PAYLAŞ
  • Devam eden uçak alımları, kapasite artışı ve güçlü yan gelir büyümeleri, birim gider bazında avantajlı durumu hedef fiyat artışının sebeplerinde öne çıkıyor
  • Global Menkul Değerler'in Pegasus hisse fiyatı için bu hedef fiyatı, borsadaki fiyatının yüzde 50'ye yakın daha üzerinde
Global, Pegasus hisse fiyatı için hedef yükseltti
İlgili Hisse

Borsada 10 bin seviyesinin aşağısının test edilmesinin ardından toparlanma çabaları devam ediyor. Bugün yine banka hisselerinin önderliğinde 10 bin puanın üzerine çıkan ve orada tutunmaya çalışan BİST-100 endeksinin toparlanma girişimlerine eşlik eden bir diğer hisse de Pegasus . Global Menkul Değerler'in 11 Haziran 2024 tarihli şirket raporunda PGSUS hisse fiyatı için 307.30 TL hedef fiyat konulurken yatırımcılara da "al" tavsiyesi verildi. Bu, dünkü kapanış fiyatına göre Pegasus hisse fiyatları için yüzde 55'lik bir getiri potansiyeline işaret ediyor. Bu raporla aynı tarihe denk gelen bugün saat 13:344 itibariyle Pegasus hisselerinde fiyat yüzde 7.06'lık bir yükseliş dikkat çekti.

Global Menkul Değerler'in Pegasus şirket raporunda şu noktalara dikkat çekildi:

Rapordan öne çıkanlar

Pegasus’un düşük maliyetli havayolu olması özellikle zorlu şartlarda daha hızlı toparlanma gücü sağlarken büyüme potansiyeli açısından da şirketi öne çıkartıyor. Pandemi sonrası benzerlerine görece kapasite artışında fark yaratan Şirket’in filo yenileme programı ile cazip bir yatırım temasına sahip olduğunu düşünüyoruz. PGSUS yurt dışı benzerlerine kıyasla 2024T F/K ve FD/FAVÖK çarpanları bazında sırasıyla %23 ve %14 iskontoyla işlem görmekte. Benzer çarpan analizi yöntemleriyle ulaştığımız 12 aylık hedef fiyat 307,30 TL olup %55 getiri potansiyeline işaret etmektedir.

• Filo yenileme programı kapsamında uçak alımları sürüyor… Pegasus 1Ç24 sonu itibariyle 105 uçaklık bir filoya sahip. Airbus ile 2012’de imzalanan ve sonrasında genişletilen anlaşmaya göre A320 ve A321 tipi yeni uçak teslimleri 2029’a kadar kademeli olarak sürecek. Pegasus mevcut haliyle Türkiye’nin en genç filolarından birine sahip ve devam eden program kapsamında bu özelliğini koruyacak. Bu durum, orta-uzun vadede hem büyüme hem de birim karlılık anlamında katkı sağlayacaktır.

• Kapasite artışı ve güçlü yan gelir büyümesi… 2024 yılının ilk çeyreğinde Pegasus’un yolcu sayısı yıllık %28 artış gösterdi. Kapasite göstergesi olan arz edilen koltuk kilometre (AKK) aynı dönemde yıllık bazda %29 büyüdü. 1Ç24’te, 2023 yılında olduğu gibi, dış hatta daha güçlü büyüme performansı kaydedildi. Doluluk oranı ve yan gelir artışı ile ciroda azami büyüme hedefleyen Şirket 1Ç24’te yan gelirlerini Euro bazında %27 artırmayı başardı. Yan ürünlerden elde edilen gelirin payı, pandemi döneminde kısmen farklılaşma göstermiş olsa da son yıllarda bu strateji doğrultusunda artmaya devam ediyor.

• Birim gider bazında benzerlerinden olumlu yönde ayrışıyor… Personel gideri ilk çeyrekte yıllık %48 oranında sert artış göstermiş olsa da AKK başına maliyet (CASK) yıllık %3 oranında azalarak 3,97 Euro cent, yakıt hariç CASK ise %2 azalışla 2,56 Euro cent düzeyinde gerçekleşti. Yakıt hariç birim maliyette 2023’e kıyasla %5 civarı ılımlı bir artış öngörüyoruz.

• Riskler...

Son dönemde hem petrol fiyatlarının seyri hem de havayolu şirketlerinin hedge politikaları sayesinde yakıt giderlerinin marjlar üzerindeki etkisi oldukça sınırlanmış durumda. Bununla birlikte yüksek enflasyonist ortam özellikle personel giderleri üzerinden marj gelişimini baskılamakta. Mevcut durumda petrol fiyatları ve personel giderleri bu açıdan karlılık açısından ana risk unsurları olarak düşünülebilir. Yolcu talebinde baskı yaratabilecek olağan dışı faktörler (terör, pandemi) diğer ana riskler konumunda.