AK Parti Sözcüsü Çelik'ten en düşük emekli aylığı açıklaması

PAYLAŞ
  • AK Parti Sözcüsü Çelik, en düşük emekli aylığında artış düzenlemesi için "Üzerinde çalışılıyor. Henüz karar verilmiş değil. Şu zamana yetişir diye bir değerlendirme yapmamız söz konusu değil" dedi
AK Parti Sözcüsü Çelik'ten en düşük emekli aylığı açıklaması

AK Parti Sözcüsü Çelik, parti genel merkezinde, AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısına ilişkin basın açıklaması yaptı.

Yaptığı açıklamada en düşük emekli aylığında artış konusuna da değinen Çelik düzenlemeye ilişkin, "Üzerinde çalışılıyor. Henüz karar verilmiş değil. Şu zamana yetişir diye bir değerlendirme yapmamız söz konusu değil." dedi.

MYK'de, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın iç ve dış politikaya ilişkin kapsamlı bir değerlendirme yaptığını ifade eden Çelik, AK Parti Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Zafer Sırakaya'nın da Avrupa'da gerçekleşen seçimlerin sonuçları ve seçimlerin Türkiye-AB ilişkilerine yansımalarına ilişkin sunum yaptığını söyledi.

Avrupa'da aşırı sağın yükseldiğini görmeye devam ettiklerini söyleyen Çelik, bu durumun gelecek dönemde hem Türkiye hem de Avrupa demokrasilerinin geleceği açısından son derece önemli olduğunu ifade etti.

MYK'de AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanlığı tarafından bir sunum gerçekleştirileceğini ifade eden Çelik, TBMM çalışmalarına ilişkin görüşmelerin ardından MYK toplantısının sona ereceğini söyledi.

En düşük emekli aylığı

"En düşük emekli aylığının 10 bin liradan 12 bin liraya artırılmasına yönelik bazı çalışmalar kulislere yansıdı. Böyle bir çalışma varsa hangi aşamada ve temmuz maaşlarına yetişir mi?" sorusu üzerine Çelik, "Üzerinde çalışılıyor. Henüz karar verilmiş değil. Şu zamana yetişir diye bir değerlendirme yapmamız söz konusu değil. Orta vadeli programın korunması esas olmak üzere toplumun her kesiminin yanında olmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.