IMF Başkanı Georgieva: Avrupa, ABD için bir 'fikir süpermarketi' haline geldi

PAYLAŞ
  • CNBC'ye konuşan IMF Başkanı Georgieva Avrupa'nın ekonomik performansının güçlendiğini ve enflasyonun açık bir düşüş eğiliminde olduğunu söyledi.
  • Avrupa'nın ABD için 'fikir süpermarketi' haline geldiğini söyleyen IMF Başkanı, Avrupa için üretkenlik vurgusu yaptı.
IMF Başkanı Georgieva: Avrupa, ABD için bir 'fikir süpermarketi' haline geldi

CNBC’den Karen Tso’ya konuşan IMF Başkanı Kristalina Georgieva, Avrupa'nın ekonomik performansının güçlendiğini ve enflasyonun açıkça düşüş eğiliminde olduğunu belirtti. Yaptığı değerlendirmelerde özellike Avrupa'nın ABD'nin 'fikir pazarı' haline geldiğinin altını çizen IMF Başkanı, durumdan duyduğu rahatsızlığı belirtirek Avrupa'ya 'üretkenlik' çağrısında bulundu.

Georgieva, IMF'nin tüketimde bir artış gözlemlediğini ve Avrupa Merkez Bankası'ndan beklenen faiz indirimlerinin euro bölgesindeki yatırımlara yardımcı olacağını ve 20 üyeli bloğun ekonomik performansını destekleyeceğini söyledi.

Euro bölgesindeki ülkelerin özellikle üretkenliğe odaklanması gerektiğinin altını çizen Georgieva Avrupa'da daha fazla işgücü piyasası esnekliği, derinleşmiş ve bütünleşmiş finansal piyasalar, bankacılık birliği ve sermaye birliği görmek istediklerini belirtti. İkinci olarak ise inovasyona daha fazla ilgi gösterilmesinin birlik için olumlu sonuçlar doğuracağının altını çizdi.

Şu anda Avrupa'nın, ABD için bir ‘fikir süpermarketi’ gibi göründüğünü belirten Georgieva, "Burada icat edilenlerin çoğu, ticari açıdan geçerli ve ölçeklenebilir hale geliyor ve asıl engele baktığınızda, henüz tek bir pazara entegre olmayan 27 ülke var," dedi.