Küresel PC sevkiyatları arttı: En büyük artış Apple'da

PAYLAŞ
  • IDC'nin verilerine göre küresel kişisel bilgisayar sevkiyatı yılın ikinci çeyreğinde yüzde 3 oranında arttı. Artışta özellikle yapay zeka özellikli cihazlara olan talep etkili oldu.
  • İkinci çeyrek boyunca PC sevkiyatı 64,9 milyon adede ulaştı. Apple'da sevkiyatlar geçen yılın ikinci çeyreğine göre yüzde 20,8 arttı.
Küresel PC sevkiyatları arttı: En büyük artış Apple'da
Fotoğraf: Reuters

Yapay zeka teknolojisinin PC'lere girmesi, sevkiyatların artmasında etkili oldu. Nisan-Haziran arası üç aylık dönemde küresel PC sevkiyatları yüzde 3 arttı. Apple'ın sevkiyatları önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 20,8 artış gösterdi ve en büyük artışı yaşadı. Apple'ı, Acer takip etti. Acer'in sevkiyatlarındaki artış yüzde 13,7 olarak kaydedildi.

IDC Worldwide Device Trackers grup başkan yardımcısı Ryan Reith, iki çeyrek üst üste büyüme, yapay zeka PC'leri etrafındaki pazar heyecanı ve ticari bir yenileme döngüsünün PC pazarının ihtiyacı olan şey gibi göründüğünü söyledi.

Bununla birlikte, Çin'deki zayıf sonuçların pazarı geride tutmaya devam ettiğini belirten IDC, ülke hariç tutulduğunda, dünya çapındaki sevkiyatların çeyrekte bir önceki yıla göre yüzde 5'ten fazla büyüdüğünü ekledi.

Çin'in Lenovo Grubu yüzde 22,7 ile en yüksek pazar payına sahip olurken, onu yüzde 21,1 ile HP izledi. Dell teknolojilerinin pazar payı yüzde 15,5 olurken, sevkiyatları yüzde 2,4 düştü.