Fed Watch Advisors/Emons: Piyasadaki fiyatlamalar bir 'köpük' oluşturmuş olabilir

PAYLAŞ
  • Fed Watch Advisors kurucusu Ben Emons, piyasada likidite fazlalığı ve meme hisse senetleri üzerinden spekülasyonların arttığını belirtiyor.
  • S&P 500 endeksi, tarihi ortalamaların üzerinde işlem görerek Fiyat/Kazanç oranı perspektifinden değerlendirildiğinde yüksek seviyelerde bulunuyor.
Fed Watch Advisors/Emons: Piyasadaki fiyatlamalar bir 'köpük' oluşturmuş olabilir

Son günlerde piyasalarda görülen yükselişler ve rekor kapanışlar, bazı uzmanları tedirgin ediyor. Dün Morgan Stanley Baş Yatırım Sorumlusu Mike Wilson'un ABD hisse senedi piyasasına yönelik olarak yaptığı karamsar yorumların ardında bugün de Fed Watch Advisors kurusucu Ben Emons, piyasadaki fiyatlamaların bir 'köpük' oluşturmuş olabileceği konusunda uyarıda bulundu.

Fed Watch Advisors kurucusu Ben Emons, Yahoo Finance'ye verdiği demeçte "Piyasada likidite fazlalığı var ve meme hisse senetleri aracılığıyla spekülasyonlar gözlemleniyor" ifadelerini kullanarak hisse senedi piyasasındaki köpüğe dikkat çekti.

S&P 500 endeksi, Pazartesi günü 35. rekor kapanış zirvesine ulaşarak dikkatleri üzerine çekti. Ancak, Fiyat/Kazanç (F/K) oranı perspektifinden bakıldığında, endeks tarihi ortalamaların üzerinde işlem görüyor. Yahoo Finance tarafından aktarılan bilgilere göre tarihi olarak 15 Fiyat/Kazanç seviyesinden işlem gören endeks güncel olarak 28 Fiyat/Kazanç seviyesinden işlem görüyor.

Wall Street çevrelerinde "Buffett Göstergesi" olarak bilinen Wilshire 5000 Endeksi, ABD GSYİH'sine oranlandığında rekor seviyeye ulaştı. Warren Buffett'ın favori göstergesi yüzde 196,2 seviyesinde bulunuyor ki bu, dot-com balonundan önceki dönemdeki yüzde 159,2'lik orandan çok daha yüksek seviyede bulunuyor.

Dün de Morgan Stanley'in Baş Yatırım Sorumlusu Mike Wilson, seçim öncesinde hisse senetlerinde yüzde 10'luk bir geri çekilme olasılığı konusunda uyarıda bulunmuştu.